Formålet med Mine Indkøb

Formålet med forskningsprojektet Mine Indkøb er at undersøge, hvordan det, vi køber, påvirker vores helbred. Dette gør vi ved at analysere indkøbsmønstre og helbredsoplysninger over tid.

Betaling

På lang sigt skal projektet føre til ny viden om vores indkøbsvaners betydning for, hvordan sygdomme opstår, forløber og forebygges. Denne viden kan føre til bedre muligheder for at skræddersy rådgivning til den enkelte borger, herunder personer med kronisk sygdom.

I Mine Indkøb vil forskere undersøge sammenhænge mellem vores helbred og det, vi spiser, drikker, smører os med, indånder og i øvrigt udsættes for gennem livet. Sådanne sammenhænge eller mønstre kan undersøges ved, at man sammenkobler oplysninger om indkøbsvaner med oplysninger om helbred og sygdom fra de danske registre eller andre forskningsprojekter. Vi kan også benytte oplysninger fra andre registre om fx uddannelse og bopæl for at sammenholde socioøkonomiske og geografiske forhold med indkøbsvaner.

Forskere kan fx undersøge sammenhængen mellem det, vi køber, og risikoen for at pådrage sig en sygdom som fx salmonella eller for at kroniske sygdomme som fx inflammatoriske tarmsygdomme, sklerose eller sukkersyge forværres.

Kort sagt vi vil på lang sigt undersøge, hvad man skal købe eller undgå at købe for at holde sig sund, hvad enten man som udgangspunkt er rask eller lider af en kronisk sygdom.

Du kan til enhver tid se en beskrivelse af de forskningsprojekter, der anvender data fra Mine Indkøb her.